- 120Hz
- LED
- 4K
تلویزیون gaming
گیمرها هر ساله نفس در سینه حبس می کنند تا تلویزیون گیمینگ جدید را از نزدیک ببینند و عیار واقعی پیشرفته ترین تلویزیون های سال را بسنجند.
نکته ای که همیشه فراموش می شود این است که برای خرید تلویزیون گیمینگ نیاز نیست حسابی بانکی تان را خالی کنید و با پرداخت هزینه ای معقول می توانید امکانات گیمینگ درخور و قابل توجهی دریافت کنید. هر چند حباب قیمت تلویزیون مخصوص بازی به نسبت مدل های معمولی پر بادتر است اما همچنان مدل های خوش قیمتی هم در این بین یافت می شوند.
هر کاربر علاقمند به بازی باید از تلویزیون مخصوص بازی استفاده کند. با خرید تلویزیون گیمینگ کاربران می توانند از امکانات ویژه ای که برای بازی آنها طراحی شده است استفاده کنند. معمولاً این دستگاه ها دارای سخت افزار و نرم افزار قدرتمندتری نسبت به تلویزیون های معمولی هستند و از فناوری هایی استفاده می کنند که منجر به ایجاد زمان پاسخگویی سریعتر، تاخیر کمتر، ایجاد تصاویر با کیفیت تر با رنگ های زنده تر می شود. اگر به عنوان یک کاربر معمولی به دنبال خرید تلویزیون هستید حتما در بازار به تلویزیون های گیمینگ هم برخورد خواهید کرد و ممکن است سوالاتی مانند اینکه تلویزیون گیمینگ چه فرقی با مانیتور گیمینگ دارد؟ هنگام خرید تلویزیون مخصوص بازی به چه ویژگی هایی باید توجه داشته باشیم؟ چه سایزی مناسب است؟ مواجه شوید. برای بدست آوردن پاسخ این سوالات می توانید ادامه این مطلب را مطالعه بفرمایید.
خرید تلویزیون گیمینگ و نکات مهم آن
- انتخاب نوع تلویزیون مناسب بازی
- انتخاب سایز تلویزیون مخصوص بازی
- تعیین بودجه و قیمت تلویزیون گیمینگ
- تفاوت تلویزیون Gaming با مانیتور گیمینگ
- توجه به مشخصات و امکانات محصول
انواع تلویزیون مناسب بازی
در بازار فناوری های مختلفی برای نمایشگرها علل خصوص تلویزیون وجود دارد. هر کدام از این فناوری ها نقاط قوت و ضعف خودشان را دارند و بسته به میزان پیشرفته بودن و مشخصاتی که ارائه می کنند قیمت متفاوتی دارند. در ادامه رایج ترین فناوری های موجود را معرفی می کنیم.
- تلویزیون اولد: به صورت اختصاصی توسط شرکت ال جی تولید می شود، اما برخی شرکت های دیگر مانند سونی پنل اولد را از ال جی میخرند و اولد خودشان را تولید می کنند. از تفاوت برندها که بگذریم، تلویزیون های اولد بهترین گزینه گیمینگ هستند که از نظر مشخصات مناسب بازی (در انتهای صفحه کامل بخوانید) بی نقط عمل می کنند. البته قیمت تلویزیون های اولد گرانتر از مدل های دیگر است ولی خب پول بیشتر، کیفیت بهتر به دنبال دارد.
- تلویزیون کیولد: به صورت اختصاصی توسط برند سامسونگ تولید می شوند و توسط برندهای دیگر نیز استفاده می شود، مثلا شیائومی از طرفداران کیولد سامسونگ است. تلویزیون های کیولد به نسبت اولد کمی ضعیف تر عمل می کنند و به دنبال آن قیمت کمتری دارند. البته ضعیف تر به معنای ضعیف بودن عملکرد گیمینگ آن ها نیست بلکه صرفاً در هر بخش عملکرد گیمینگ کمی امتیاز پایین تر می گیرند ولی هنوز از تلویزیون های دیگر مانند نانوسل و ال ای دی بهتر اند.
- تلویزیون نانوسل: ال جی علاوه بر اولد، نانوسل را نیز خودش تولید می کند، اما این نوع پنل را به برندهای دیگر عرضه نمی کند. تلویزیون های نانوسل از اولد و کیولد ارزان تر هستند و طبق انتظار در خصوص عملکرد گیمینگ از دو فناوری بالا یک ذره ضعیف تر هستند. همه تلویزیون ها کیفیت خوبی دارند ولی بسته به قیمت کیفیت و کارایی متفاوتی دریافت می کنید.
- تلویزیون LED: ارزان ترین تلویزیون های موجود در حال حاضر LED هستند که بیشترین طرفدار را هم دارند. تلویزیون های ال ای دی در بین گیمرها خیلی محبوب نیستند ولی برای استفاده معمولی در منزل، تماشای فیلم و سریال، مسابقات و … عالی هستند.
بهترین تلویزیون های گیمینگ
OLED |
|
QNED |
|
LED |
|
LED |
|
QLED |
|
QD-OLED |
سایز تلویزیون مخصوص بازی
اول از همه شاید مهم ترین تصمیمی که باید بگیرید این است که بین تلویزیون مخصوص بازی و مانیتور گیمینگ یکی را انتخاب کنید. حالا که تصمیمتان را برای خرید تلویزیون مناسب بازی نهایی کرده اید، مرحله بعدی انتخاب سایز تلویزیون است. در ادامه در مورد هر سایز تلویزیون بیشتر برای تان توضیح خواهیم داد.
تلویزیون گیمنیگ 43 اینچ
تلویزیون گیمینگ 43 اینچ شاید بیشتر به اندازه یک مانیتور نزدیک باشد(هر چند که از بیشتر مانیتورهای گیمینگ بزرگ تر است). با این حال در بین تلویزیون های موجود اندازه 43 اینچ آنقدر ها هم بزرگ نیست. اگر بخواهید یک تلویزیون فقط برای بازی و به جای مانیتور استفاده کنید، مشکلی نیست اما اگر بخواهید با تلویزیون فیلم و سریال ببینید، بازی کنید و … و متراژ اتاق تان متوسط رو به بالا است، پیشنهاد می کنم سایزهای بزرگ تر را بررسی کنید.
تلویزیون گیمینگ 55 اینچ
تلویزیون های گیمینگ 55 اینچ به عنوان سایز متوسط طبقه بندی می شوند. این اندازه برای اکثر اتاق های نشیمن مدرن مناسب است. صرف نظر از افزایش آشکار قیمت؛ خرید تلویزیون بزرگتر به معنای اشغال فضای بیشتر برای قرار دادن آن است. باید بررسی کنید که آیا متراژ اتاق برای این سایز مناسب است؟ فاصله تماشای تلویزیون در اینجا برای تلویزیون های 55 اینچی 1080p حدود 2 متر و برای تلویزیون های گیمینگ 4K حدود 1.4 متر است.
تلویزیون گیمینگ 65 اینچ
تلویزیون های بزرگ تر برای بازی واقعاً بهتر هستند، البته انتخاب سایز تلویزیون سلیقه ای بوده و بسته به بودجه و ابعاد اتاق می تواند کاملاً برای افراد متفاوت باشد اما در نظر داشته باشید که هر چه مبلغ بیشتری بابت خرید تلویزیون بپردازید و اگر فضای کافی برای نمایشگر سایز بزرگ دارید، تجربه بهتری از بازی دریافت می کنید.
تلویزیون گیمینگ 75 اینچ و بالاتر
اجرای بازی ها در یک تلویزیون سایز بزرگ مانند 75 اینچ فوق العاده لذت بخش است به شرطی که هزینه و فضای کافی برای خرید آن را داشته باشید. موقعیت ایده آل برای قرار دادن تلویزیون خود این است که مبل خود را 3.2 متر دورتر از تلویزیون 4K خود قرار دهید که فاصله قابل توجهی است بنابراین اگر دارای خانه بزرگ هستید این اندازه را در نظر داشته باشید.
تعیین بودجه و قیمت تلویزیون گیمینگ
شاید مهم ترین عاملی که کیفیت تلویزیون را تعیین می کند، بودجه شما و قیمت تلویزیون گیمینگ باشد. اگر از برند معتبر خرید کنید همه محصولات آن کیفیت ساخت بالایی خواهند داشت ولی هر چه بودجه شما بیشتر باشد امکانات بیشتری دریافت می کنید. مثلاً تجربه گیمینگی که از تلویزیون اولد دریافت می کنید، زمین تا آسمان با تلویزیون ال ای دی متفاوت است ولی باید تفاوت قیمتی این دو نمایشگر را هم در نظر داشته باشید.
بهترین برند تولید کننده تلویزیون گیمینگ
تفاوت تلویزیون Gamging با مانیتور گیمینگ
- اندازه و وضوح تصویر: مانیتورهای گیمینگ بسیار کوچکتر از تلویزیون های مناسب بازی هستند. مانیتورها دارای اندازه 24 تا 32 اینچ هستند در حالی که تلویزیون های گیمینگ از 43 اینچ شروع و تا 85 اینچ ادامه پیدا می کنند. امروزه می توان تلویزیون های گیمینگ 4K و حتی 8K را پیدا کرد در حالی که مانیتورهای گیمینگ از رزولوشن 1080p، 1440p، و 4K استفاده می کنند. وضوح بالاتر در صفحه نمایش های بزرگتر بهتر از رزولوشن های پایین است. اگر شما می خواهید از کنسول های بازی استفاده کنید انتخاب مانیتور یا تلویزیون 4K به شما امکان می دهد تا نهایت استفاده را از کیفیت تصویر ببرید.
- رفرش ریت: وقتی صحبت از نمایشگرهای گیمینگ می شود فقط دو رفرش ریت اصلی شامل 60 هرتز و 120 هرتز را پیدا خواهید کرد. رفرش ریت های بالاتر از 60 هرتز فقط برای سیستم های شخصی بود اما PS5 و Xbox Series X هر دو دارای بازی هایی هستند که دارای حالت های 120 هرتز هستند و به شما این امکان را می دهد که از تلویزیون هایی با این رفرش ریت استفاده کنید. تلویزیون 120 هرتز هنوز قادر به نمایش بازی های با سرعت 60 فریم در ثانیه هستند و این بسیار عالی به نظر می رسد. بنابراین خرید تلویزیون 120 هرتزی فورکی ایده خوبی است. اگر قصد دارید از تلویزیون گیمینگ برای اجرای بازی های خود استفاده کنید از رفرش ریت بالا استفاده کنید با این حال استفاده از مانیتورهای 1440p و 144Hz تعادل خوبی را برای شما ایجاد می کند.
- زمان پاسخگویی و تأخیر ورودی: زمان پاسخگویی معمولاً بین 1 تا 5 میلی ثانیه بر روی مانیتورها متغیر است. تلویزیون ها معمولاً زمان پاسخگویی کندتری نسبت به مانیتورها داشته اند، اما در چند سال گذشته، شروع به هماهنگی با همتایان با صفحه نمایش کوچکتر کرده اند. اکثر تلویزیون های مخصوص بازی 4K دارای حالت هایی هستند که فیلترهای پس از پردازش و موارد مشابه را غیر فعال می کنند تا تأخیر ورودی کمتر و زمان پاسخگویی سریع تری را بدست آورند. تلویزیون های مجهز به HDMI 2.1 می توانند از ویژگی هایی مانند تاخیر ورودی پایین (ALLM) استفاده کنند. هنگام استفاده از دستگاه HDMI 2.1 که از ALLM پشتیبانی می کند (مانند کارت های گرافیک Xbox Series X یا RTX 30) عملاً هیچ تأخیری در ورودی وجود ندارد. پنل های اولد (OLED) که در برخی از تلویزیون های HDMI 2.1 استفاده می شوند همچنین دارای زمان پاسخ بسیار سریع هستند.
- HDR: تلویزیون های Gaming به دلیل اینکه می توانند سطح روشنایی بالاتری را به دست آورند، عملکرد HDR بهتری نسبت به مانیتورهای بازی دارند. برخی از مانیتورها از HDR10 پشتیبانی می کنند، اما اگر به دنبال بهترین تجربه HDR هستید، باید به تلویزیون هایی که از HDR10 یا Dolby Vision پشتیبانی می کنند، خریداری کنید چون که دالبی ویژن دقیق ترین و پر جنب و جوش ترین صحنه های ممکن را امروزه تولید می کند.
مشخصات و امکانات تلویزیون مخصوص بازی
- رزولوشن: وضوح یا رزولوشن به تعداد پیکسل های روی صفحه اشاره دارد به طور مثال یک تلویزیون فورکی دارای 3840 پیکسل در 2160 پیکسل خواهد رود. وضوح 1080p و 1440p فقط در مانیتورهای گیمینگ دیده می شوند در حالی که فورکی را می توان در مانیتور و تلویزیون های Gaming مشاهده کرد.
- رفرش ریت: رفرش ریت به فرکانسی گفته می شود که یک صفحه تصویر خود را تازه سازی می کند. هر چه رفرش ریت بالاتر باشد؛ تصویر در تغییرات سریع، واضح تر خواهد بود. اگر رفرش ریت 120 هرتز باشد به این معناست که تلویزیون می توانید 120 فریم در ثانیه را نمایش دهد.
- زمان پاسخگویی: زمان پاسخگویی به زمانی گفته می شود که بعد از فشردن یک دکمه برای انجام یک عمل روی صفحه ثبت می شود. زمان پاسخگویی کمتر باعث واکنش بیشتر بازی ها می شود. معمولا با برچسب میلی ثانیه اندازه گیری می شود و اغلب مانیتورهای گیمینگ دارای زمان پاسخگویی 5 میلی ثانیه یا کمتر هستند.
- تاخیر ورودی: تاخیر ورودی به میزان تاخیر بین فشار دادن دکمه ها و عملکردی که روی صفحه نمایش نشان داده می شود اشاره دارد. تاخیر ورودی به طور مستقیم بر زمان پاسخگویی یک مانیتور تاثیر می گذارد و می تواند توسط عوامل متعددی ایجاد شود. اکثر تلویزیون های گیمینگ دارای حالت ها یا فناوری های خاصی هستند (مانند HDMI 2.1 یا ALLM) که تاخیر ورودی را کاهش می دهد.
- رابط ها: نوع رابط شما به این بستگی دارد که از مانیتور یا تلویزیون استفاده می کنید. HDMI در بین همه دستگاه ها وجود دارد گرچه استاندارد HDMI 2.1 به اندازه HDMI 2.0 رایج نیست. DisplayPort یک رابط مخصوص مانیتور است که امکان وضوح بالاتر و رفرش ریت سریعتر را فراهم می کند. برای استفاده از پهنای باند و قابلیت های یک رابط خاص، به نوع مناسب کابل نیاز دارید.
- HDR: HDR مخفف High-Dynamic Range است و به تکنیکی گفته می شود که نمایشگرها برای نشان دادن طیف وسیع تری از رنگ و روشنایی استفاده می کنند. در حالی که اکثرا تصور می کنند HDR رنگ های روشن و پر جنب و جوش تولید می کند، اما به ارائه سیاه عمیق تر و صحنه های تاریک دقیق تر نیز کمک می کند. HDR در تلویزیون های گیمینگ بهتر اجرا می شود ، در حالی که اکثر مانیتورهای بازی فاقد روشنایی برای تولید صحیح آن هستند.